درمان, عسل شناسی

خاصیت ضد میکروب و ضدعفونی اعجاب انگیز عسل!

ضد میکروب ضدعفونی عسل

مقدمه

یکی از مواد غذایی بسیار قدیمی و پرخاصیت عسل می باشد. عسل در درمان‌های دارویی،‌ چهار هزار سال پیش توسط انسان‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته است. بریدگی، خراش، آفت، گلودرد و … در همه این موارد بدن نیاز به ضدعفونی شدن دارد. اگر به دنبال یک ضد میکروب طبیعی هستید، عسل طبیعی قوی ترین ضدعفونی کننده طبیعی دنیا به حساب می آید.

از امام رضا(ع) نقل است که فرمودند: اگر در چیزی شفا باشد در حجامت و نوشیدن عسل است. همچنین فرموده‌اند: به هر کس از شما که عسل تعارف کردند رد نکند. (طب الرضا(ع) صفحه ۲۵۵)

خاصیت ضد میکروب و ضدعفونی عسل

محققان اخیرا نشان داده اند که مواد ضد باکتری قوی که در عسل وجود دارد این ماده را به یکی از قوی ترین ضد عفونی کننده های طبیعی تبدیل می‌کند. همچنین دانشمندان تاکید دارند میکروب هایی که عامل بیماری انسان‌ها هستند، قادر به ادامه حیات در عسل نیستند؛ پس عملا عسل آن ها را از بین خواهند برد. برای این خاصیت عسل نظریات بسیاری ارائه گردیده که از جمله آن‌ها موارد زیر را می توان نام برد:

1.وجود اسید فورمیک در عسل که یک ماده ضد میکروب است.

2.بالا بودن میزان مواد قندی موجود در عسل که 80 % از ترکیب آن را در بر می گیرد. (خرما نیز به دلیل داشتن ترکیبات قندی بالا همین خاصیت را دارد و میکروب در آن رشد نمی‌کند.)

3.وجود موادی که مانع از رشد میکروب می شوند. این مواد توسط زنبور ساخته می شود و در عسل های مصنوعی وجود ندارد. (این نظریه نسبت به سایر نظریه ها از اهمیت بیشتری برخوردار است.)

4. وجود آب اکسیژنه در عسل که ماده ای میکروب‌کش است.

نتیجه

واقعیت این است که خاصیت ضد میکروبی عسل در نتیجه وجود تمام عوامل یاد شده می باشد؛ اما خاصیت ضد عفونی عسل درست عکس اغلب مواد غذایی از قبیل شیر و عصاره های گیاهی و غذاهای پخته است و هیچ گونه قارچی در آن رشد نمی کند، فاسد نمی گردد و رنگ، بو و طعم آن عوض نمی شود.

انواع مختلف عسل خاصیت ضد میکروبی متفاوت دارند و این به‌دلیل تفاوت میزان تولید پراکسید و فاکتورهای غیر پراکسیدی و خواصی می باشد که به منبع گل و شرایط نگهداری عسل بستگی دارد. در بین گونه های مختلف عسل، عسل حاوی عسلک و عسل مناطق کوهستانی نسبت به عسل جنگل و مزارع دارای قدرت ضدعفونی بالایی هستند. برای اطمینان از خواص ضد باکتریایی عسل، علاوه بر سنجش میزان فعالیت ضد میکروب آن، لازم است شرایط نگهداری آن رعایت شود و در معرض حرارت و نور و رطوبت قرار نگیرد؛ حرارت و نور می توانند آنزیم گلوکز اکسیداز را تخریب نمایند.

ایام به کام

میس بی

نوشته های مشابه

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
اطلاع پیدا کنم