عسل شناسی

عسل با شیر داغ؛ آیا ترکیبی سمی است؟

عسل نوشیدنی شیر داغ

عسل و شیر داغ؛ آیا ترکیبی سمی هستند؟

مباحث زیادی وجود دارد که از تأثیرات مضر مخلوط کردن عسل در شیر داغ یا هر نوع نوشیدنی گرم (مانند چای) ابراز نگرانی می‌کنند. آیا این ادعاها واقعاً درست هستند؟ یا این شک و شبهات حاصل ابهامات طب سنتی مبنی بر این قضیه است؟

اواخر شب بود که قصد داشتم با فنجانی شیر گرم و عسل به رختخواب بروم و کتابی زیر دستم بود؛ طی تماس تلفنی مادرم و صحبت‌های معمولی ما، او از من پرسید که شیرم را با چه چیز می‌خورم و وقتی به او گفتم که شیر را با عسل ترکیب کرده‌ام، از من خواست که شیر را دور بریزم. با توجه به این واکنش ناگهانی مادرم، تعجب کردم و دلیل آن را از او پرسیدم. او برایم توضیح داد که همان روز در روزنامه خوانده است که مخلوط کردن عسل با نوشیدنی‌های گرم، نه تنها فواید سلامتی عسل را کاهش می‌دهد بلکه حتی باعث سمی شدن آن نیز می‌شود!

به طور کامل درباره درستی این ادعا قانع نشدم؛ پس تصمیم گرفتم تا در مورد آن تحقیق بیشتری بکنم. به وب‌سایتی مراجعه کردم که در آن چندین سؤال و جواب درباره نگرانی های مشابه راجع به سمی بود ترکیب عسل با نوشیدنی داغ وجود داشت. پاسخ ها روشنگرانه اما مبهم بودند. با این حال، تقریباً همه این پاسخ ها، نگرانی ها درباره عسل را از بین بردند.

عسل نوشیدنی شیر چای داغ

آیا عسل در شیر گرم سمی می‌شود؟

عسل به مدت طولانی به عنوان یک ماده طلایی شفابخش، که دارای خواص دارویی زیادی است، مورد استقبال قرار گرفته است. عسل خام، به طور طبیعی ضد باکتری است و این قضیه، طی مطالعات متعدد و آزمایش های انجام گرفته بر روی آن ثابت شده است.

پیشنهاد مطالعه  خاصیت ضد میکروب و ضدعفونی اعجاب انگیز عسل!

این ماده در تعدادی از داروهای خانگی برای درمان های زیبایی پوست و مو و حتی برای درمان زخم های کوچک استفاده می‌شود. با این حال، در هند باستان این عقیده وجود داشت که هرگز نباید عسل را با نوشیدنی گرم خورد یا آن را گرم کرد.

پیشنهاد مطالعه  کاهش اعجاب انگیز چین و چروک صورت با ماسک عسل و گرده گل

برخی افراد معتقدند که مصرف عسل گرم می‌تواند سمی کشنده باشد! این بدان دلیل است که گرم کردن هر چیزی با قندها می‌تواند ماده شیمیایی به نام هیدروکسی متیل فورفورال یا HMF را آزاد کند، که به نظر می رسد سرطان زا می‌باشد. اما این برای همه چیزهایی که حاوی شکر است (نه فقط عسل) درست می‌باشد. بنابراین تا اینجا مشخص شد که گرم کردن عسل مطمئناً می‌تواند سمیت آن را افزایش دهد. اما

آیا ترکیب عسل و شیر ( یا چای) به اندازه کافی سمّی می‌باشد تا به بدن شما آسیب برساند؟

مطالعه ای که توسط مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی انجام گرفته است، در مورد اثرات منفی گرم کردن عسل و همچنین مخلوط کردن آن با ghee، نتایجی می‌گیرد. این مطالعه نتیجه گیری می‌کند که، “.. عسل گرم شده (> 140 درجه سانتیگراد) مخلوط شده با ghee، هیدروکسی متیل فورفورال را تولید می‌کند که ممکن است اثرات مضراتی داشته باشد و به عنوان سم عمل کند.” توجه داشته باشید که افزایش درجه حرارت مجاز برای عسل کمتر از 140 درجه است؛ که این رقم احتمالا بسیار کمتر از دمایی است که قرار است شیر (یا چای) شما داشته باشد. این دلیلی بر این عقیده است که عسل گرم می‌تواند سمی باشد.

با این حال، جدول مقایسه مقادیر HMF در مطالعه‌ی انجام شده، فقط افزایش اندکی در میزان HMF در عسل گرم شده را نشان می‌دهد – از 25 قسمت در میلیون به 75 ppm. این مقدار به مراتب کمتر از مقادیر HMF موجود در بسیاری از غذاهای دیگر است. علاوه بر این، هیچ اثبات قابل توجهی مبنی بر سرطان زا بودن HMF برای انسان وجود ندارد.

نتیجه

اظهارات مبنی بر سمی بودن عسل مخلوط شده با نوشیدنی (مثل شیر و چای) داغ به اندازه ای که باید جدی نیست. بااینحال، گرم کردن عسل تا دمای بالاتر از 140 درجه از خواص عسل طبیعی می‌کاهد؛ زیرا برخی از مواد مغذی آن تغییر می‌دهد؛ اما قطعاً  کشنده نیست. بهترین راه برای لذت بردن از شیر با عسل این است که قبل از همزدن عسل و شیر، کمی اجازه دهید تا شیر خنک شود.

ایام به کام

میس بی

منبع: food.ndtv.com

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
اطلاع پیدا کنم