زنبورشناسی, گرده گل

نحوه مصرف گرده گل چگونه است؟

نحوه مصرف گرده گل طریقه

گرده گل چیست؟

گرده گل یا پولن یا خاویار گیاهی، در حقیقت گرده داخل یک شکوفه یا یک گل می‌باشد. که عمل بارورسازی گیاهان و گل‌ها را انجام می‌دهد. و معمولا در فصل بهار و در زمان گرده افشانی گیاهان دیده می‌شود. زنبور عسل گرده گل های موجود در گیاهان و گل‌ها را جمع آوری کرده و در شان‌های عسل ذخیره سازی می‌کند و علاقه بسیار شدیدی به این ماده دارد. در ادامه به بیان طریقه مصرف گرده گل می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

پیشنهاد مطالعه  آیا موجوداتی غیر از زنبور ها هم گرده افشانی می‌کنند؟! (+عکس)

مواد تشکیل دهنده گرده گل

زندگی و حیات زنبور عسل رابطه مستقیم با گرده گل دارد. به گونه‌ای که هیچ غذا یا مکمل غذایی جای آن را برای زنبورعسل نمی‌گیرد. این ماده، خواص بیشمار و فوق العاده‌ای بر روی بدن انسان دارد و حاوی بیش از ۹۶ ماده موثر می‌باشد .هر گیاه، گرده و خواص دارویی مختص به خود را دارد اما مواد تشکیل دهنده گرده گل ۵۵% کربوهیدرات، ۳۵% پروتئین، ۳% مواد معدنی و ویتامین، ۲% اسیدهای چرب و ۵ % ترکیبات دیگر می‌باشد.

لازم به ذکر است که از هر منبع حیوانی دیگری، پروتئین بیشتری دارد. اسیدهای آمینه بیشتری نسبت به گوشت گوساله، تخم‌مرغ یا پنیر با وزن یکسان دارد. تقریبا نیمی از پروتئین گرده گل، به شکل آمینو اسید آزاد است که آماده استفاده مستقیم بدن هستند. اسیدهای آمینه بیشتری نسبت به گوشت گوساله، تخم‌مرغ یا پنیر با وزن یکسان دارد. تقریبا نیمی از پروتئین گرده گل، به شکل آمینو اسید آزاد است که آماده استفاده مستقیم بدن هستند.

می‌توانید برای آشنایی بیشتر با خواص گرده گل کلیک کنید.

قبل از اینکه به بیان نحوه مصرف گرده گل بپردازیم، بهتر است تا با نگهداری گرده گل با ۵ روش ساده آشنا شوید.

بهترین نحوه مصرف گرده گل

گرده گل یک غذاست و زمانیکه در هنگام غذا خوردن و به ویژه با میوه مصرف شود، سریع‌تر و موثرتر عمل می‌کند که به راحتی می‌تواند مقداری از فلور روده را پاک‌سازی کند. مقدار مصرف گرده در روز ۳۰ گرم (دو قاشق مرباخوری)، و مدت مصرف آن می‌تواند چند حالت متفاوت داشته باشد؛ یک دوره‌ی یک ماهه پس از پایان هر فصل یا دو بار در سال. یکی در ابتدای پاییز و دیگری در اواخر زمستان. اگر تنها یک بار در سال قصد استفاده از آن را دارید، بهتر است فصل بهار را انتخاب نمایید.

مزه گرده گل، کمی گص و کمی تلخ است با بوی خاص؛ به همین دلیل برخی اشخاص از طعم آن خوششان نمی‌آید. بنابراین می‌توان گرده گل را همراه با عسل طبیعی، شیر، آب میوه، و یا به صورت خالص مصرف نمود و یا حتی جوید. الیاف میوه فعالیت گرده تازه را تقویت می‌کنند. افرادی با وزن بدن بین ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم می‌توانند روزانه ۲۰ تا ۴۰ گرم گرده مصرف کنند.

گرده خشک‌ شده یا تازه را می‌توان با نان خشک و کیک، و یا نان‌های مخصوص بیماران دیابتی مصرف کرد.

گرده گل به عنوان دارو هم قابل استفاده است. می‌توان آن را به ماست اضافه کرد و یا با غلات آن‌ها را پخت و مصرف نمود. می‌توان آن را روی سالاد به مقدار کافی ریخت؛ زیرا گرده می‌تواند باعث دفع سموم شود.

توجه: اگر دانه‌های گرده گل به آب گرم اضافه شوند، پس از ۲ الی ۳ ساعت، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند.

همچنین از می‌توان از کرم گرده گل برای پاک‌سازی روزنه های پوست، لایه برداری یا درمان زخم، جوش و آکنه های پوستی، نرم کننده و التیام دهنده آفتاب سوختگی نیز استفاده کرد.

پیشنهاد مطالعه  کاهش اعجاب انگیز چین و چروک صورت با ماسک عسل و گرده گل

نتیجه

همانطور که دیدید، از گرده گل با توجه به خواص بسیار آن می‌توان به شیوه‌های مختلف نظیر تناول یا مالیدن استفاده نمود. امیدواریم که شما نیز با مصرف محصولات طبیعی زنبور عسل، به سمت جامعه‌ای سالم برگردید.

ایام به کام

میس بی

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
اطلاع پیدا کنم